De to vigtigste ting ved det digitale hjem

De to vigtigste ting ved det digitale hjemSiden firserne hvor hjemmecomputeren jo så småt brød frem, der er udviklingen egentlig bare forsat med raketfart. En simpel og ufattelig skrabet IBM computer med en processor som vel ikke engang er god nok til et ur i dag, kunne købes til langt over 10000,- kr. i midt firserne, hvilket jo er ret anderledes i forhold til i dag, hvor computere til 1000 kan så meget mere.

Mobiltelefonerne fra dengang der var en kæmpe kasse, og vel egentlig var beregnet som bil telefon, kostede også en formue før udvikling gjorde dem lidt mere håndholdte i start 90’erne, hvor firmaer som Motorola og Nokia jo spurtede frem på markedet.

Det har heldigvis ændret sig i dag, hvor både computere og mobiltelefoner både er små og kraftige rent ydelsesmæssigt, og det har gjort at vores hjem er blevet små digitale forte.

Derfor får du her de vigtigste to ting ved det digitale hjem, så din hverdag kan gøres lidt nemmere.

Cloud er løsningen til dokumenter og billeder

Det vigtigste brug for de digitale produkter er jo indholdet, hvilket vil sige alle dine dokumenter, billeder og andet som du producerer og vil bevare. Hardwaren der var kostbar før i tiden, er nu det man smider væk, men dokumenterne er det vigtige så det skal selvfølgelig gemmes forsvarligt og nemt.

Det gør du nemlig ved at smide det i skyen, hvor du så kan tilgå det fra alle dine forskellige enheder som computer, tablet, telefon og lignede.

Der findes forskellige løsninger, hvor dropbox, Google drev, One Drive og I-Cloud nok er de mest kendte og populæreste produkter at bruge. Dropbox virker til at enheder, som de andre som sådan også gør, men de er mere baseret på at være implementeret med deres egne ting som Apples I-Cloud, Microsofts One Drive og Googles drev løsning.

Fælles er dog, at disse programmer opretter man en mappe med, og så lagrer man såmænd sine ting her, og disse bliver så synkroniseret til den centrale cloud base. Derved kan du tilgå dem fra alle enheder.

Absolut den gode, billige og nemme løsning, man skal dog bare huske at når man sletter ting, så er de væk.

Brug Imap til dine e-mails

Ligesom med backup og håndtering af sine dokumenter fra alle hjemmets enheder, så er e-mail jo også den ting, som man bruger mest og har brug for at tilgå fra alle steder og kanter.

Det gør du ret simpelt ved at ændre indstillingen i e-mail programmerne fra POP3 setup til Imap.

POP3 gør at man henter filerne fra serveren, og derved sletter dem fra den centrale server fordi de bliver lagret på enheden. Det er ikke særlig praktisk, hvis man gerne vil bruge flere enheder og have de selvsamme e-mails ned på alle enhederne.

Det kan du dog ændre ved at sætte indstillingen op til Imap, for så bliver dine e-mails hentet ned til enheden som en kopi, men “hoved” e-mails bliver stadig liggende på serveren.

Problemet ved denne løsning er dog, at man skal huske at rense sin mailboks på serveren, for hvis du får rigtig mange mails, så bliver de jo liggende og fylder op, og mange e-mail bokse har en maksimum grænse.

Dette er de to vigtigste ting til det digitale hjem, for enheder som trådløs printer, tablets, netværk og andet, det bliver ændret hele tiden men dine to vigtigste arbejdsredskaber forbliver altid det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *