Sådan får du mere tid i haven – Brug disse tips i hverdagen

Sådan får du mere tid i haven

Sommeren er over os, og det betyder for rigtig mange danskere, at der skal bruges adskillige timer af døgnet i haven. Desværre er det bare sjældent, at man som havemenneske med grønne fingre kan få lov til at bruge mere eller mindre en hel dag i haven, eftersom der også er mange andre daglige pligter, som der skal ordnes i løbet af sådan en dag. Heldigvis er der en god håndfuld muligheder, der kan gøre det lettere for en og give en mere tid til blomsterne. Det er netop en af disse muligheder, som vi i denne artikel vil præsentere.

Tid til det hele

Der er mange ting, der skal nås i haven, hvilket er grunden til, at der skal bruges mange timer her. Ukrudt skal fjernes jævnligt, der skal gives vand til det hele, og så er der også en god procentdel af haven, der skal gødes, så den kan komme til at vokse med hastige skridt. Følg linket her til udvalget af forskellige typer gødning, der kan hjælpe din have til at vokse sig smuk og stor.

Dog er det ikke kun arbejdet i haven, der skal nås. Du vil helt sikkert også gerne have tid til at nyde sommeren på terrassen med et koldt glas hvidvin eller på græsset med din familie. Fornøjelser som disse er ekstra svære at nå, når man både har havearbejdet og de huslige pligter at se til samtidig.

En måde, hvorpå du både kan nyde havearbejdet og familien selskab samtidig, er ved at inddrage familien og få dem til at hjælpe med havearbejdet. Selvom det i starten kan lyde som en sur pligt for nogle af dem, vil det i sidste ende helt sikkert ende med at have været nogle hyggelige timer.

Bestil mad udefra

Det er svært at skære daglige pligter fra, eftersom aftensmad skal laves, huset skal rengøres og tøjet skal vaskes. Dog er det muligt at lave en lille forandring et af stederne, som giver mere tid til haven, og det er, når det kommer til maden. Det er nemlig ikke nødvendigt, at du hver eneste dag står trofast i køkkenet og kokkerer. Du kan i stedet vælge et bestille mad hjem til dit hus, så du hverken skal køre efter den eller tænke på at lave den. Når vi skriver ’bestille mad hjem til dit hus’, er der en god chance for, at du tænker junkfood, men der er faktisk adskillige spisesteder, der laver og leverer sund og nærende hverdagsmad, som du også selv kunne finde på at lave i køkkenet en almindelig hverdagsaften.

Når du bestiller mad udefra, får du en del mere tid til rådighed, da du ikke skal bruge flere timer på at lave maden eller handle ind til den. Desuden skal du heller ikke tænke på servering, da maden, du bestiller, er klar til at blive spist med det samme. Du kan klikke her og læse meget mere om muligheden for at få udbragt hverdagsmad de dage, hvor du gerne vil bruge så meget tid i haven som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *