Energioptimerer dit hus og spar penge

Energioptimerer dit hus og spar pengeI Danmark er der en stort fokus på hus og energi optimering af disse, hvilket bunder lidt i de miljø mæssige hensyn i form af 2020 klima mål. Rent privat som husejer er det dog nok ikke lige klima mål og 2020 planer som trækker læsset, men nok nærmere af sparehensyn, for man kan rent faktisk spare en del på energiforbruget.

De fleste er nok mere eller mindre ubevidste om at en god energi optimering kan spare en hel del penge, hvilket jo kan betyde at man får råd til rigtig mange andre ting som f.eks. en årlig rejse eller andet, for ikke at snakke om at det er en investering i huset, som højest sandsynlig vil betyde et bedre salgspris eller forhøjelse i huspris.

Hvad energioptimerer man så?

Du kan optimerer på mange måder, for du kan gå i gang med efterisolering, udskiftning af ruderne eller ændre dine måde at varme op på til bedre og mere rentable måder.

Hvis du har besluttet dig for at udskifte oliefyret og spare penge på den lange bane ved at gøre dette, så kan du rent faktisk få tilskud til at udskifte, og lave en omgående besparelse også, muligheden for dette kan du få oplyst ved dit lokale energiselskab.

En god fingerregel er at have nogle rådgivere med på sidelinjen inden man tager beslutningerne, for det er jo en bekostelige affære, og du kan spare meget ved at få de rette råd til hvor du sparer mest på energiforbruget.

De ting som folk som regel vil have ændret er efterisolering af væggene og vinduer, eftersyn af varmepumper og fjernvarmeanlæg, udskiftning af gamle energi kilder som oliefyr. Disse ting er alt sammen noget som kan gøre at du sparer mange penge på den lange bane, og i mange gamle huse kan man rent faktisk spare helt op til 20 % på varmeregningen med en god optimering af huset.

Hvornår burde man lave energioptimering?

Du skal selvfølgelig også have en grund til at lave en energioptimering, for der skal være belæg for at spare penge, eller er det jo bare at kyle penge direkte ned i et hul. Hvis du har et godt isoleret hus, hvor varmen ikke siver ud igennem vinduer og andet, så er det kun af miljømæssige hensyn at du skulle optimerer, og ikke ud fra det økonomiske synspunkt.

Hvis du derimod har et gammelt hus, med utætte vinduer og måske oliefyr så burde du begynde at regne på om økonomien kan bære en optimering, for du kan som sagt spare rigtig mange penge på den lange bane, ved at lave den store investering nu.

Du kan søge tilskud til forbedringer

Hvis du har besluttet dig for at optimerer, så kan du kontakte dit energiselskab og høre om mulighederne for tilskud, eller du kan anvende energikoeb.dk hvor der findes en online formular.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *